top of page

Är hår viktigt?

Det är nog en fråga som är lika olika svar på vem du frågar?


För mig är det viktigt på olika sätt. Det är för mig viktigt utifrån ett riktigt väl utfört hantverk. Så det fungerar och känns flödande härligt o lättskött. Att det finns en noggrannhet och precision. Är det inte bra från grunden är det ju ingen vits enligt mig. Så känns det inte bra, säg det o så kan vi frisörer jobba på detaljerna. Håret ska ge en skön känsla i sin vardag. Om inte , byta frisör el våga byta frisyr?


Håret kan representera hur jag bryr mig om mig själv. Det kan ge ett första intryck vid en anställning tex.

Det är för en del så viktigt så de kan inte lämna hemmet om håret inte är i ordning. För den del är det viktigt med känslan i håret. För en del är det oviktigt. Men är det egentligen det för en del? Eller har man kanske aldrig känt hur det känns när det känns bra på riktigt? Någon undrade om det spelade någon roll hur och vem som klipper? Håret ska ju bara av. Då var det någon som svarade du har kanske aldrig upplevt en bra klippning!


Det finns många olika frisörer och en del är löpande band som en fabrik. En del är på kurser o en del kör på sitt vanliga inkörda. Inget behöver vara fel så länge det fungerar.


Men det är en skillnad på klippning o klippning det kan jag lova. Jag har upplevt både och. Då har jag ändå aldrig fått en riktgt dålig. Men när det är bra då är det verkligen en underbar känsla i hela kropp och själ. Man lyfter man trivs och man känner sig fin.


En del tycker det är inte så noga med mig.....det duger till mig som min fina pappa brukar säga! Det finns inget som heter det duger till mig. För alla är värda att va fina . Ett hantverk ska läggas omsorg på och med känsla då både syns och känns det hela vägen. Ja...jag burkar inte lyssna på när kunden tycker den är färdig.....utan jag slutar när både öga och hand är överens och nöjda. Sen HUR känns det för kunden? Där kommer domen! Bästa av världar är när vi båda är mkt nöjda för då är det dubbel glädje! Det finns inga hår som är "fula" för det är att det är välskött som höjer allt och ramar in tavlan. Vi har det hår vi har oavsett vad vi tycker om det. Men vi är unika var och en. Så det hår vi har är just det unika jaget som vi gör att vi är vi. Det är vackert att bry sig om sig själv. Så vi älskar att bry oss om våra kunders hår. Det är ren o skär glädje att få skapa en vacker ram till tavlan som är du! Att putsa till ett hår kan va lika underbart som att få skapa något helt nytt o unikt till en helt ny ram runt tavlan!


Väl mött med våra långa hantverks erfarenheter och kvalite´ från sax till utförande och färg o tekniker till rätt önskemål!


Jeanette och kollegorna Anna och Enida. Du hittar våra olika telefonnummer här på hemsidan.16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page