top of page

Frisör Växjö!

Det är en härlig stad att vara frisör i tycker jag! Som kommer från Skåne och endast bott här i... el kanske snarare redan bott här i hela 6år! Det som tilltalat från starten är att det är sån bredd av kunder! Vi klipper alla åldrar och kön! Vi har ju en massa olika nationaliteter med ,mycket tack vare det är en universitetsstad. Det är härligt få ta del av människor från olika delar av både vårt avlånga land och världen. Så lärorikt att möta dessa olika kulturer. Det är lika roligt att möta lilla treåriga Wilma som 83 åriga Kalle och eleverna från polishögskolan! Eller hitflytadde personer från Kina , Ungern, Iran, etc etc . Vi är glada för alla jobb och typer av hår. Behärskar spikraka liksom lockigt! Liksom korta o långa. Vi får frågan ibland kan ni klippa rakt hår? Ja tror det då jag har en kund från Kina som hellre går hit än i sitt hemland! Gulligt när kunderna delar sina tankar till en sånt gör ju en glad och man får bekräftelse genom det. Att min kollega Anna är det det vet jag;) grym med saxen blicken! Svenska frisörer är ofta bra på alla hår då Svensken har just allt typer av hår. Hos oss är vi mkt för detaljer , det är detaljerna som gör det brukar vi säga! Vi har ganska många herrklippningar och unga killar med. Det gulligaste var när tonårskillen som just klippt sig, kommer å säger tack får jag ge dej en kram! Då känner jag att man har gjort mer än hårtet . Då kommer jag direkt att tänka på att för mig iaf är mötet med personer i stolen lika viktigt som håret. Så samtalen blir ofta om livet inte bara håret. Alla gillar inte prata , vill man ha tyst frisör så går det att be om tyst klippning vid bokning. Men det är inte min natur när man möter andra människor så lätt hänt det pratas! Be om det o du får det såklart! Jag tror på äkta möte , samtal och integrera med varandra då lär vi oss mkt om livet och av varandra! Gud så mkt jag lärt mig av alla kunderna, deras olika yrken och det är en stor gåva att bära. Vi gör alla jobb utom permanent och hårfärlänging och keratin behandling. För mig ser jag att alla hår o ALLA jobb i vårt yrke är kul! Finns kunder som säger: Åh idag är jag tråkig och bara klipper topparna! Det är en stor tillfredsställelse att se toppen bli frisk när man klipper. Så inga jobb blir tråkiga. Men otroligt roligt när vi får äran att kapa av ,färga och göra om helt! Så kul med helförvandling!

Så någon är kanske taggad på ny höstlook? Då är det bara att ringa o boka! Hösten är en kreativ årstid och gammalt torrt sommarhår kan behöva en riktigt hjälp med både sax och färg ! Det kliar mest i fingrarna på hösten! Vi behöver mer färg då! Först matcha höstlöven sedan pigga upp det gråa ute! En


innerlig önskan om en skön kväll till dej i höstmörkret, från mig till dej!

Jeanette

70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page