top of page

Hur ofta tvättar du ditt hår?

Håret anses av en del att det är dött. En del att det är levande! För mig är det levande. För mig finns det inget dött , det är energi och energi är föränderligt. Så om det vore dött anser inte jag att vi kan påverka hårstrået som vi kan.


Ett det har en hårsäck och får näring därigenom. Så när det växer ut har det ju ett liv tack vare det sitter fast i roten. Så när det växt ut kan det ändra färg o nyans genom mineralstatusen i kroppen tex. Det skulle inte gå om det vore dött enligt mig.


Däremot påverkas hårstrået både av vad vi äter, hur vi lever....stress! Hur vitaminer o mineral balansen är i kroppen. Sedan har vi den yttre påverkan. Det är såklart allt slitage ett hårstrå utsätts för i dagliga livet.


En del hårstrån tål mkt o en del tål mkt mindre. Ju mer kärlek du ger ju mer tackar ditt hår dig. Ju mer du sliter o träter ju sämre hårkvalite´ får man självklart.


Tvätten.....den behövs för vi har luftgifter, smuts och avlagringar från hårbotten och även produkter i för många av oss. Det räcker med vattnet på håret för att då blir det en åverkan negativt på hårstrået. Du ändrar PH-värdet i håret. Så redan där har du en åverkan. Sedan tar du ett schampo med en cocktail av kemikalier, uttorkande sulfater osv. Då har du en stor skillnad i om du tvättar varje dag eller tex tre ggr veckan. Det kan va en ond cirkel att du torkat ut din hårbotten med schampot, och sedan produceras det mer sebum och håret blir mer fett än från början .På så vis är det igång med den onda cirkeln.


Så enkelt tips dra ner på tvättarna, tvätta med slufatfritt schampo , vilket annars är starkt uttorkande. Sedan läggs det ofta i sciliconer som gör en härlig känsla i hårstråna...som en plastfilm och hårstrået blir instängt. Då blir det svårare med färger osv och du behöver tvätta bort silikonerna med tuffare schampo.


Ett schampo för känslig hårbotten är tex Hårlogins Super Gentle Shampo. Är med på Grön lista i Danmark.

Så har vi även Noberu och Nine Yard i vårt sortiment. Sistnämnda konsumentsäkra produkter fria från cancerogena o allergiframkallande ämnen. Kom bara in för rådgivning. Det är tre Svenska märken som tänker lite längre. Sedan för de som är ännu grönare i sitt tänk....så kommer det komma något mer i hyllan för er! Ska på Mässa helgen o reka lite.


Tvätta med kärlek och inte gnugga o slita runt. Massera gärna hårbotten inkännande . Om inget annat kom hit o få en skönt tvätt och går även att boka massage och få igång energiflödet i helga kroppen! Både själen och kroppen och håret tackar dej!


Mvh Jeanette


19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page