top of page

Varför bryr vi oss om vårt hår?

Det är ju intressant....för det tror jag är olika för alla varför vi gör det. Eller inte gör det!


Kanske har vi växt upp i en familj där man brydde sig om håret. Hur man såg ut. Eller så gjorde man inte det o det gick ju bra ändå. MEN ska skriva lite om varför man mår bra av att bry sig om sitt hår.


Du ger dej själv en stund av ompyssling, det kan vara avkopplande. Du blir berörd det frigörs oxytocin som är ett lugn o ro hormon. Tvätten skulle jag själv aldrig hoppa över för den är betydligt trevligare än när man gör det själv.


Du får en frisyr som fungerar i din vardag så håret blir något positivt och inte tvärtom. Om inte, byt frisör prova någon annan! Man kan lyftas el dras ner energimässigt av håret. Så eftersom vår energi är av största vikt kan håret hjälpa till att just hålla högre energi. Är det skadat trassligt ser visset ut.....det lyfter varken dej håret eller skötseln av håret.


Många fokuserar på färgen idag....färgen vacker men hårets kvalitet? Då försvinner det vackra av slitna längder eller en icke form.


Men håret är inte så viktigt,,,,,,det duger till mig! MEN va är det du säger tänker jag OM dej själv? Du säger att du inte duger, det gör vi alla. Oavsett klippning eller inte....men .....Vi kan alltså genom att bry oss om oss själva ge oss självkärlek och vi visar omvärlden att vi faktiskt bryr oss om hur vi ser ut o mår! Det signalerar ju faktiskt något utåt om jag sköter mig och även mitt hår. Då menar jag inte man behöver se ut som en docka.


Då kom vi in på nästa väg.....om vi bryr oss så mkt så håret blir allt för oss? Det är för mig även en spegel av att inte tro vi är tillräckliga om vi inte ser ut på ett visst sätt och allt fokus hamnar på ytan. Så att vara sig själv men hitta sin stil och bry sig om sitt hår! Det i sig signalerar att man har ett egenvärde för sig själv. Att man är viktig. Sedan är det framför allt kul att vi hittar vår stil el varför inte våga prova något nytt? Eller våga vara mer av sig själv! Är man stark personlighet syns det ofta i håret. Om inte varför inte våga lite mer?


Ett vågat o kul inslag i det hela blonda håret!

Lite kul bild o jobb med en frisörvän Malin Wedenberg , lite modeller Linda o Nellie o fotograf Hampus Carlsson! Lite mer attityd än till vardagen! !

Färgat kollegan Enida, för lite kul inslag under vintertid när vi ofta längtar efter mer färg i håren! Framhäver klippningen o det långa fina håret!


Hoppas du blev lite inspirerad nästa gång får det bli mer korta hår!

Ta hand om dej o ditt hår! Ni lyser dubbelt när ramen får tas om hand av bra hantverkare!


Jeanette som önskar dej en som läser en fin dag !

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page