top of page

Varför välja ekofrisör?

Jag har i många år gått utbildningar sedan 20 års ålder. Alltid känt det finns något mer att veta än det vi lärde i skolan. Det har utvecklat sig till en större medvetenhet och mer respekt för allt levande på vår jord. Vi är energivarelser i en fysisk kropp och vi hör alla ihop energimässigt. Därför orden passar bra det du gör mot någon annan gör du även mot dej själv.


Så vidare....när vi då hör i hop med varandra, hör vi även i hop med Moder Jord som även hon och allt levande består av energi och allt är kopplat till varandra. Vi behöver Moder Jord och hon behöver inte oss!

Det var för mig ett naturligt och självklart val att gå ekologisk utbildning i mitt frisöryrke. Hittade utbildningen redan för 24 år sedan. Gick dock den inte förrän -08. Pga av en kropp som värkte. Kunde jag fortsätta som frisör? Ja det löste sig och har nu jobbat på ett friskare sundare vis sedan 14 år tillbaka.


Ja eftersom jag tror på att vi kan påverka allt....tagit många år att förstå allt på djupet .Vi är programmerade sedan generationer tillbaks i en viss skola el bara av farten uppväxta med saker som vi inte ifrågasatt. Det har ju bara funnits där naturligt....;)

Är det naturligt för våra kroppar att ta hand om alla dessa kemikalier vi har i allt vi använder och även det vi äter? Är vi verkligen skapade av universum för att klara av att hantera allt detta? Är vi inte alldeles fullkomliga och fantastiska varelser av skapelsen som vi är? Titta på naturen och lär av den! Som jag skrev den klarar sig utan oss......men ju mer vi lägger oss i , ju mer vi spottar ut våra gifter, ju mer förstör vi den och oss själva. Våra kroppar är fantastiska på att läka sig själva om vi ger den möjligheterna och inte belastar. För ju mer vi belastar ju mer har den att göra och den varken hinner eller kan inte städa och fixa allt vi hittar på och belastar den med. Likaså ämnen i vårt vatten och vår jord. I urinen finner du rester av hårfärger i sju dagar.I blodet i 20 dagar, något att fundera på då det påverkar fertilitet, tillväxthormon, innehåller både cancerogena och allergena ämnen.Allt vi sätter i huden som är vårt största organ för att skydda våra inre organ. Det går in i kroppen fortare än när du stoppar något i munnen...det ska då en omväg om magen! Så vad vill vi då sätta på vår hud?

Vi vill gärna göra oss fina i både hår och med smink och så vidare. Då är det fantastiskt att det finns personer som brinner för det friska och valt att ta fram sundare val i både hårvård styling och hårfärger!

Antingen är man all in och slutar helt. Eller använder kanske pulver från växtriket. Eller så väljer man helt enkelt produkter med en skillnad i innehållet till det bättre och ändå har samma funktion kvar. Det är där jag lagt mig så det finns olika nivåer och önskemål. Kunder är vana vid att kunna få resultat som man vill ha. Jag har valt ett traditionell hårfärg men med så friskt det går med samma funktion. Det är medvetna val till det bättre och sundare och mindre onödiga kemikalier. Allt för Er och vår hälsa och vårt viktiga vatten.

Är det naturligt för våra kroppar att ta hand om alla dessa kemikalier vi har i allt vi använder och även det vi äter? Är vi verkligen skapade av universum för att klara av att hantera allt detta? Är vi inte alldeles fullkomliga och fantastiska varelser av skapelsen som vi är? Titta på naturen och lär av den! Som jag skrev den klarar sig utan oss......men ju mer vi lägger oss i , ju mer vi spottar ut våra gifter, ju mer förstör vi den och oss själva. Våra kroppar är fantastiska på att läka sig själva om vi ger den möjligheterna och inte över belastar den. Kroppen har att göra och hinner inte städa och kan inte och fixa allt vi hittar på och ger den. Likaså ämnen i vårt vatten och vår jord. I urinen finner du rester av hårfärger i sju dagar.I blodet i 20 dagar, något att fundera på då det påverkar fertilitet, tillväxthormon, innehåller både cancerogena och allergena ämnen. Det är en självklarhet att för mig välja sundare innehåll man måste inte bli varken fanatisk eller välja bort allt! Om man inte själv vill såklart !:)


40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page