top of page

Verka för en bättre värld!

Detta med en bättre värld är något jag brunnit o vurmat för i mitt hjärta länge. Men starkare och starkare för varje år. Innan var det mer en stor respekt för allt levande på Moder Jord. Den kom än starkare när jag var 1998 på utbildning i Östersund i Interspices Communication. Det har bara växt sig starkare och starkare. Särskilt när orättvisorna visat sitt fula tryne genom tuffa tråkiga händelser i privat livet.

Dessa historier ska jag inte gå in på här, men har fått upp ögonen hur våra system och vårt samhälle är skevt för att använda ett snällt ord.


Det finns enligt mig ett motto jag hör mig säga ofta....alla människor är värda att må bra! Det menar jag, det är därför jag ofta vill hjälpa till mer än i håren när man är hos mig. Får ofta höra det med från kunder , man får med sig så mkt annat när man är här.


Hur verkar man för en bättre värld då? JA det finns ju så många sätt. Men en sak var ju att jag utbildade mig inom ekologisk tänk i min bransch för 15 år sedan. Det var inte bara håren utan en mer holistisk syn på det hela. Vi har ju inte bara ett hår .....vi har en kropp som håret växer ut ifrån.


Vi har ett vatten som är livsviktigt och luften vi andas. Ja och en hud där produkter sätts på , och går in fortare i kroppen än om vi äter något. Vi har mkt som vi laborerar med hormonellt i våra kroppar, som vi kissar ut och som slår tillbaka till oss själva. Det vi ger ut får vi tillbaka tio faldt minst! Fiskar kan inte föröka sig och blir enkönade.....intressant.....eller egentligen förfärligt. Vi ska titta på djuren....det är genom dom vi lär oss. Så hur har dom det? Vad händer med oss? Vi är inte så himla olika som vi kan tro. Vi lever ju i samma värld och vi kan även se hur våra husdjur speglar upp samma sjukdomsbild som husse el matte. Vad är vi utan friskt vatten och frisk luft, och ren mat? Vad är vi utan det.....sjuka eller så har vi lämnat våra kroppar.


En annan sak är att jag tidigt blev varse om vad alternativmedicin och terapeuter kunde göra för kroppen. Så när man fick hjälp av chiropraktorn, homeopaten , kinesiska örtmedicinaren, så fick man både resultat och en förståelse utanför den hjälp vi varit vana vid sen vi föddes. Hur tex mkt sjukhus och sjukvård kan ge biverkningar och inte tittar på orsaken. Fick information på A4 lappar som låg i väntrummet, som talade om hur mkt E-ämnen vi tillverkat och tillsatt i mat sedan andra världskriget. Så när vi förstår att kroppen belastas med biverkningar ( FASS hade vi hemma när jag var barn...;) och även ofta onödigt bortopererade kroppsdelar, organ....så är de viktigt att prata om dessa saker. För en bättre friskare värld.


En annan del är att förstå att trauman är viktigt att lösa upp. Då får vi mer fred inom oss och triggas inte i det yttre. Så när man triggas mkt kan man förstå att det finns oupplösta truman. Då fann jag utbildningen inom hypnos terapin. Nu kan jag hjälpa till på ett djupt o kraftfullt sätt. För en bättre värld inom och utom. Både på mig själv, och på andra. När vi börjar inom oss så kan vi börjar älska oss själva på djupet. Då när vi gör det gör vi inte heller Moder Jord illa. För allt hör i hop. Och självrespekten växer och vi sprider på så sätt våra energier på en högre frekvens. Det gynnar oss alla.


Sensing yogan är ett annan otroligt fint verktyg. Ett år av mkt kunskap om vår fantastiska kropp och även själ och sinne. Eftersom allt hör i hop. Vi har inte en kropp utan det ena eller andra. Och vi är alla energivarelser och hör därmed ihop. Mer än vi tror. För vi ser inte det som att vi gör det,,,,för armen och foten osv slutar ju där ...då tror vi att vi tar slut där. Men vi är så oändligt mkt större än det vi ser. Vi kan träna upp både seendet och inkänningen, och hörandet. Vi har energifält, vi har vagusnerv, den kan tona in på de du möter och vi påverkar varandra. Både uppåt och neråt.


Vi har en kropp, vi är inte vår kropp, vi har tankar , vi är inte våra tankar. Vi har ett energisystem och bor i en köttkostym och vi har tankar. Tankar går att programmera , det görs genom föräldrar och skola, omgivningen, far och morföräldrarna, deras trosföreställningar får vi från barn. Genom Tv media film, böcker. Även utbildningar. Vi har i vårt samhälle lärt oss att lita utom oss själva. Så vi behöver komma tillbaka till våra hjärtan. Öppna hjärtat som man brukar säga. Det kan vara stängt för att skydda oss . Vi har fokuserat mkt på våra hjärnor och huvuden. Men det sitter än mer intelligens i våra hjärtan. Så vilken mkt vackrare värld vi får om vi tar in lite av allt i vår vardag.


En sak vi kan göra ät att hålla handen på hjärtat tänka på något eller någon som gör oss glada. Andas gärna 4 sek in 4 sek ut. Det skapar koherens mellan hjärtat och hjärnan. Eller så finns det hjärtmeditationer att söka på youtube.


Gå ut i naturen....känn lyssna se. Hur fantastiskt allt är skapat i en perfektion och samspel. Vi hör samman och vad är vi utan naturen? Så behandla den med respekt. Allt levande i en perfekt skapelse och vi vibrerar högre när vi känner kärlek och tacksamhet. Jag brukar tacka skogen för allt den har att erbjuda oss. Vi har tappat kontakten med Moder Jord under all teknik och appar osv. Påminn oss om att det finns så mkt som vi tar för givet. Det är dags att både visa hänsyn, ta ansvar , vårda och respektera allt levande. Allt börjar inom oss själva.


Finns så mkt mer ....men detta var en del som vill flöda ut ikväll.


Gonatt världen och ta hand om dej! Just dej , för där börjar vi ändra till en bättre värld. Vi läker tillsammmans.


Jeanette
10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page