top of page

Håravfall!

Det här med håravfall har ökat de senaste tre åren. Det är ett ämne som intresserat mig , eftersom jag ser gärna helheten på oss människor ,inte bara ett hår. Det är ramen i tavlan och betyder mkt för många att det sitter där som en fin ram o prydnad! Vem blir glad av att håret faller av ? Inte någon som jag mött hittills!


Håravfall kan bero på mkt och framförallt stress. Vi har varit utsatta för stress under längre period. Media tjatar varje dag om mörka nyheter och håller oss i konstant mer el mindre oro el än värre rädsla. Vårt samhälle är uppbyggt kring stress.


Vi läcker ut B-vitamin (som är kopplat till hår, hud och naglar) när vi går in i stress. Eftersom håret inte är ett livsviktigt organ , räcker det inte till håret och då tappar vi. Där är en bra och lätt hjälp med Hairnutrition från Hårologin. Komplett näringstillägg med unik komposition med näringsämnen just för att få friskt glänsande vackert hår. Den bromsar snabbt håravfallet som beror på stress, och får en knuff framåt när det växer igen!Vad orsakar håravfall?


Det är tex sjukdom, mediciner, hormoner, stress, trauma, sorg. Vi har mkt som är hormonstörande i vårat samhälle idag. Så hjälper inte detta här så skickar jag gärna mina kunder till kost och näringskliniken som har mkt kunskap om helheten och samband och kan ge en personlig analys inuti din kropp. Man får en verklig personlig analys hur saker står till inne i kroppen som individ. Vi är alla olika. Men åter till håret som jag i huvudsak jobbar med iaf på salongen.


Vad kan jag hjälpa till med:


Här kan du köpa just Hair Nutrtition. Du kan även köpa naturborste av vildsvinsborst och trä av oliv. Den håller typ för evigt! Naturhår sliter inte på ditt hår. Du sätter på så vis fart på flödet och näringstillförseln till hårsäcken. Du stärker håret och motverkar håravfall.

Du kan även boka den otroligt sköna huvudmassagen i ca 30 minuter för ökat flöde i hela kroppen och framförallt till huvudet och dina hårsäckar. Du utsöndrar oxytocin som ger lugn o ro till din kropp.


Spelar då schampot någon roll?


Svaret är JA! :) Då det är ju verkligen det man gnuggar in i hårbotten. Antingen belastar man med onödiga tillsatser, uttorkande sulfater, för starka parfymer ,alltför hårda tensider osv osv. Det främjar varken hår el hårbotten el kroppen eller vårt vatten. Allt sugs även in snabbare i blodet då det inte behöver gå omvägen om magen som när man äter ngt. Så vad vill du belasta din kropp med?Vad man kan göra är att köpa ex parfymfritt schampo hos mig. Vi tillsätter nässla el hibiskus då det är hårbottenaktiva ämnen. Vill man ha doft har jag spring el Hero , väldigt fina dofter från eteriska oljor.

Så det blir lätt att göra dessa val väldigt anpassade efter personliga behov.Det finns oxå alternativ i serien från Noberu som har två olika val vid hårbotten, även där har man använt bl a Hibiskus som aktiv naturlig ingrediens. Eukalyptus är en annan, med lugnande avslappnande effekt på hårbotten. Det är av stor vikt att börja med hårbotten om det finns obalanser , problem med antingen mjäll, för starka produkter som torkar ut hårbotten, el svamp. Det är utan sulfater, parabener, parfymer,

är veganska och inte testade på djur.


Har man psoriasis så är det såklart viktigt vad man tar utifrån på huden. Vad man kan göra själv hemma är massera in kokosolja på natten och få fin läkning sedan tvätta ur på morgonen. Väldigt fina resultat med få behandlingar. För övrigt behöver man jobba invärtes för läkning med kosten och tillskott . Det börjar med sannolikhet i magen. Sök hjälp på kn.kliniken.se i Växjö om du bor här! Schampo vill de flesta ha då är du välkommen in o få råd om vad som passar! Onödigt gå o chansa på produkter som både förvärrar el inte gör nytta på sikt. Många går med mjällschampo som är alldeles för starka. Så blir det en ond cirkel. Balsam är också viktigt då man återställer ph balansen i både hår o hud. Förutom att det är utredande. Jätteviktigt med ph balansen som endast genom vattnet ändras. Huden är vårt största organ och är ju till för att skydda vår insida. Det är även absorberande så av stor vikt vad vi sätter i och att vi tar hand om hårbotten. Allt är en helhet vilket många glömmer av. Huden talar om för oss om det är ngt vi ska ta hand om! Viktigt att lyssna!
Använd bra milda naturligare produkter, borsta med naturhår, och använd tillskott och med fördel huvudmassage!

Må väl önskar jag dig som läser! Dela gärna till ngn som kan behöver vägledning ang håravfall!
74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page