top of page

Kluvna toppar slitet hår!


Så här ser alltså kluvna toppar ut! Det är kanske inte något alla haft ens. Men det är vanligt! Det har blivit en trend att färgen är så viktigt och klippningarna och hårvården kommit i skymundan. Men hur snygg färg man än har så försvinner det vackra när håret mår dåligt , det slitna håret lyser mer än färgen och de kluvna topparna är förfallet på längden man ofta så gärna eftersträvar!


Hur gör man då med att få bort detta?


Steg ett är att klippa är ett måste! Annars både klyvs topparna längre upp och eller toppen bryts av sig själv. Så beställa klippning är steg ett. Väl hos frisören är det av vikt att kvaliteten på saxenär bra och att den är inte är slö , för att inte skapa snabbare slitage framöver. Är även viktigt att klippa det hår som inte når med i passee´rna frisören klipper efter.


Hur mkt slitage/vård får ditt hår i din vardag?


Hur ofta tvättar du ditt hår? Med vilket schampo? Använder du värmeverktyg eller är du i simhallen mycket kanske? Färgar eller bleker du ditt hår? Jag rekommenderar ett schampo med naturligare ingredienser o framför allt mindre kemikalier.


Det är mkt som används som är för starkt för håren och ofta "lagar man detta" med silikoner för att kompensera känslan o utseendet. Finns fler sanningar men går inte in på allt . Till följd lägger det sig som en "plast" utfyllnad i fjällskiktet och du behöver produkt för att rensa bort detta. Ett bra schampo enligt mig är gärna sulfatfritt då det i sig är starkt uttorkande. Kommer in på schampo osv i senare inlägg. Men kort kan man säga ju mer du utsätter ditt hår för ju mer kärlek behöver du tillsätta.


Din borste är viktigt att den inte sliter i onödan. En bra borste är då mkt bra att använda flitigt ! I detta håret som bilden , var håret aldrig riktigt fräscht när hon varit hos frisören. Vilket är sorgligt . Nu bad jag henne komma inom rimlig tid så vi får bort ALLA kluvna. Vi fångade upp de mesta men en gång till så är vi hemma idet! Jag har läkt många hår som inte varit glada! Ett välskött hår är ett vackert hår!


Ett hår som är långt är ju kanske några år så då är vardagens vård el slitage av betydelse. Har genom åren haft kortare hår med kluvna toppar. De fallen var de vegetarianer som hade någon brist. Så man kan behöver kolla över om man bär på brist av något slag inne i sin kropp med.


Råd!


Har du långt hår använd gärna vildsvinsborste, natur på natur sliter inte, används dagligen! Tvätta hellre sällan än ofta. Blir stor skillnad på ett år. Låt det gärna självtorka så mycket som möjligt. Välj dina tillfällen om du vill va extra fin och använda värmeverktyg. Används det ofta lär det synas! Använd alltid värmeskydd, gör en enorm skillnad. Håll dej till 180 grader på tången då klarar håret sig bättre. Finns snällare sätt än tänger med att rulla upp sittt hår på olika sätt o vis. Vill du fläta gärna håret när du sover då skyddas håret . Har du klämmor snoddar var försiktig när du drar ur dem , eller se över så det är inte för tuffa snoddar och klämmor. En del sliter väldigt! Bra schampo och balsam är av stor vikt. Torkar det ut blir det stor skillnad över tid på hela håret. Så ett som både passar din kvalitet, och som vårdar istället för är för tufft. Du kan behöva fylla på med vitaminer o mineraler. Stressar du läcker exvis B-vitaminet ur kroppen. Håret är inte livsviktigt organ så då räcker det inte o håret tar stryk !


Bilder före och efter kärlek med sax och toning.


Vackert när det fått kärlek!Alla hår kan bli vackrare , handlar inte om hur mkt hår man har , hur tjockt el långt! Det är hur det passar till personen och håret och att det är välvårdat! Gick just ut en stilig man genom dörren välklippt och fräscht! Det ger lyft till inramningen, kronan på verket hos den som bär håret! Hantverk som lyfter personen är anser jag ett vackert hår!


Jeanette som sänder ett varmt tack till dej som läser! Tack för din tid och din titt in! Önskar dej en fin dag!

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page