top of page

Sensing yoga!

Jag har sedan i somras varit klar med min 1 åriga sensing yoga utbildning. Det är en naturlig form av rörelser likt djuren och naturfolken och barnen gör! Det tilltalade mig direkt när jag förstod det va villkorat din egen kropps villkor och från naturliga rörelser. Det är läkning på kroppens villkor och på djupet. Vi samlar på oss em massa trauma både mentalt känslomässigt som sätter sig som en blockering i kroppen. Då kan vi bära det i många år och det får inte frigöras och läka ut. Som gör grunden till det som vi lärt oss kalla sjukdom. För mig är det blockeringar. Blockeringar kan vi frigöra och få ur systemet. Eftersom allt hänger ihop så får vi ta hand om helheten.


Tiger el lugn o ro.


Kroppen har två lägen tigern kommer elller lugn o ro! Så vi medvetande gör detta för oss själva genom sensing yogan som betyder känna in och förena. Vi lyssnar inåt framför allt upplever våra kroppar. Vi börjar lyssna på kroppens talan till oss. När vi lyssnar på dess signaler och samtidigt tar hand om den då. Där gör vi en enorm skillnad för vår kropp.


Vagusnerven.

Den behöver va i rätt tonus för att den sänder signaler till vår hjärna. Som i sin tur skickar ut åtgärder i kroppens funktioner. Då är det oerhört viktigt att vi har den rätt.....det blir liksom fel hela vägen annars. Man kan vara född med låg och då får man genast mkt kaos i sitt liv på olika vis. Tigern kommer ofta och det blir en enda ond cirkel. Vi höjer alltså tonus på vagus och mycket mer ,men det är en stor nyckelfråga i hela tillfrisknandet.


Stresshormoner.


Att frekvent ha en tiger som kommer i systemet.....får kroppen att utsöndra enormt med stresshormoner. Överskottet hamnar i bindväven som finns i hela kroppen. Där gör vi massor för att vrida ur detta ur vävnaderna. Vilken försurning det blir om vi inte tar hand om detta! I en sur kropp alstras "sjukdomar" . För min egen del har jag bl a en stress kring tekniken vi har i vår värld idag. Tex kroppen ser ingen skillnad på en tiger eller en mailbox som är full o ska tas om hand!


Grupper.


I morse började jag min första grupp på riktigt , körde en liten inför mitt cert i september. Men nu är vi igång på riktigt och det känns fantastiskt för min kropp att få börja dagen så! Ännu mer fantastiskt att få dela med sig till andra goa med människor som också vill må bra i sina kroppar! Denna varar i tre veckor och det kommer va kontinuerligt nya upplägg! Fokuset är sprida till många utan långa termins veckor eller långa pass. Inte heller att man måste ligga ute med en större terminskostnad för att kunna må bra. Eller att man känner motstånd för att gå på pass i lokal etc. Så därav ett annat upplägg!


För vem?


Det är verkligen för alla! Det är för dej som inte tror du gillar yoga! Detta är en annan form! Vi rör oss naturligt som barnen och djuren för att självreglera våra kroppar utan press!

Du har kanske varit utmattad.....perfekt sätt att läka o komma ur det ! Du har kanske skador sen gammalt...det väcks upp och får en chans att läka ut. För att vi gör efter kroppens villkor! El perfekt komplement till dej som tränar redan!


Sänder varma hälsningar till dej som kikat in här! Tycker du det är intressant går det utmärkt att dela eller kommentera! Är man intresserad hittar man lättast mig på Messenger på fb just nu.

Jeanette Bladh


48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page